Meni

Carlsberg pokreće Zajednicu mladih naučnika u Davosu

Na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, Carlsberg grupacija, s ciljem rješavanja vodećih svjetskih izazova u vezi sa klimatskim promjenama i nedostatkom vode, najavila je pokretanje Zajednice mladih naučnika. Zajednica se pokreće angažovanjem potrošača objavljivanjem oglasa za posao pod naslovom "Najbolji posao za svijet. Vjerovatno".

Na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, Carlsberg grupacija, s ciljem rješavanja vodećih svjetskih izazova u vezi sa klimatskim promjenama i nedostatkom vode, najavila je pokretanje Zajednice mladih naučnika.  Zajednica se pokreće angažovanjem potrošača objavljivanjem oglasa za posao pod naslovom "Najbolji posao za svijet. Vjerovatno".

Carslberg grupacija je u potrazi za najboljim postdiplomcima u svijetu koji bi radili sa grupom naučnika, što uključuje kolege postidoplomce, eksperte, univerzitete i labaratorije kao što je Carlsberg istraživački labaratorij. Mladim naučnicima Zajednica nudi nevjerovatnu priliku da se dalje izgrađuju na dostignućima koja su nastala u ovoj historijskoj labaratoriji, da razvijaju uzbudljive projekte koji postavljaju nove industrijske standarde za istraživanje održivosti zasnovane na nauci i partnerstvu, razvijajući rješenja za bolje sutra.

Zajednica mladih naučnika Carlsberga razvijat će inovativna rješenja za neka od najznačajnijih izazova u svijetu i pomoći će da Carlsberg grupacija realizira svoj ambiciozni program održivosti “Zajedno ka nuli”, fokusirajući se na nula emisije ugljen dioksida i nula vodenog otpada. Kada je u pitanju smanjene emisije ugljen dioksida ciljevi Carlsberg grupacije su u skladu sa onima koje je potrebno sprovesti kako bi se postigli  ambiciozni planovi Pariškog sporazuma od 1.5 ° C. Namjera je i naglasiti posvećenost kompanije doprinosu održivog razvoja.

Komentirajući ovu najavu, direktor Carlsberg grupacije, Cees’t Hart kaže:

"Partnerstvo i nauka su presudni u rješavanju najznačajnijih svjetskih izazova. Sa Carlsbergovom zajednicom mladih naučnika gradimo našu historiju nauke i inovacija kako bismo se suočili sa izazovima i ostvarili dugoročne ciljeve održivosti.

Razmatramo sve mogućnosti smanjenja negativnog utjecaja procesa varenja piva na okoliš, I mladi naučnici će imati vodeću ulogu u tome. Carlsbergova zajednica mladih naučnika će, u korist Carlsberg grupacije ali I svijeta, identificirati inovativna rješenja za ostvarenje naših ciljeva do 2030. godine, a koji podrazumjevaju smanjenje ugljen dioksida I vodnih otpada.”

Carlsbergovu zajednicu mladih umjetnika vodit će Carlsbergova istraživačka labaratorija, koja je iznjedrila nevjerovatne inovacije kao što je pH skala, purificirani kvasac i klimatski otporan ječam  Zajednica će imati pristup globalnom lancu vrijednosti i ekspertizama Carlsberg grupacije, a imati će i mogućnost testiranja I skaliranja novih rješenja.

Razvijanje svijesti je od presudnog značaja za postizanje plana održivog razvoja do 2030. godine. Stoga, pokretanje Carlsberg zajednice mladih naučnika je praćeno i aktiviranjem društvenih medija pod nazivom "Najbolji posao za svijet. Vjerovatno". Kampanja je pokrenuta nakon zvanične objave na godišnjem skupu Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu.

Nabolji posao za svijet. Vjerovatno!