Meni

170 sati različitih programa povodom obilježavanja 170 godina Carlsberg Grupacije

Ove godine, Carlsberg Grupacija proslavlja 170 godina postojanja i to originalnom kampanjom od čak 170 sati najraznovrsnog programa. Obilježavanje značajnog jubileja kompanija je započela serijom kratkih filmova snimljenih iz drona kojim su zabilježene najznačajnije znamenitosti Kopenhagena.

170 sati različitih programa povodom obilježavanja 170 godina Carlsberg Grupacije

Tokom 170 sati, ljudi širom svijeta imaće prilike da vide i osjete uticaj koji Carlsberg ima u svijetu pivarstva, kao i u samom gradu Kopenhagenu. Sve ovo će oživeti kroz različite izložbe, specijalne degustacije, organizovane ture, da bi se završilo sa vjerovatno najboljom zabavom 26. avgusta.

Otvorena je izložba pod nazivom „Ulice širom sveta“ u kojoj se nalazi edicija Carlsbergovih poznatih fotografija u Carlsbergovoj staroj pivari, koja nije bila u upotrebi više od decenije, ali je sada otvorena specijalno ovim povodom.

Osnivač Carlsberga J.K. Jakobsen, u sredu 23. avgusta, zauzeo je mesto na posebnom TED Talku, koji je organizovan u Carlsberg Glyptoteci, kako bi se sa posjetiocima i ljubiteljima piva podijelila njegova životna filozofija i filozofija sa kojom je osnovao Carlsberg pivaru, a koja sada povezuje sve zaposlene u Carlsbergu. 

Pored toga, Carlsberg je otkrio i poslednji izum održivog razvoja kako bi obilježio nedavno objavljivanje svog novog programa Zajedno idemo ka nuli.

U petak 25. avgusta, Carlsberg Fondacija organizuje veliki događaj u Koncert Hali Danskog radija, pod nazivom Umjetnost svjetla, na kome će svetski poznati umetnik Olafur Eliason i priznati profesor sa Harvarda, profesor Lene Hau pričati o nauci, umjetnosti i svjetlu.

Najznačajniji događaj u nedelji biće organizovan u subotu 26. avgusta, kada će Carlsberg Grupacija započeti verovatno najbolju uličnu zabavu na svijetu, za sve zainteresovane posjetioce, na Starom Carlsbergovom putu u Kopenhagenu.

Tokom nedjelje, Visit Carlsberg poziva sve ljubitelje gastronomije da probaju jedinstven meni u kome umjetnost upoznaje nauku. Direktor Carlsberg Muzeja udružio je snage sa ekspertima u Carlsbergovom Istraživačkom centru, kako bi zajedno napravili kvalitetan meni, koristeći samo sastojke koji se upotrebljavaju za spravljanje piva.

Povodom proslave 170 godina Carlsberg Grupacije, na web sajtu moguće je „letjeti“ kroz svijet Carlsberga, kao i oko njega. Dva drona vode vas kroz staru Carlsberg pivaru, upoznaju vas sa našim konjima u Valbiju, kao i sa prelijepom kolekcijom umetničkih dela koja se nalazi u Novoj Carlsbergovoj Glyptoteci, sa statuom Male Sirene na Langelinie-u, doniranoj od strane Jakobsena, pa sve do Frederiksborgovog Zamka, čiju obnovu je finansirao Jakobsen. U ovoj jedinstvenoj turi korisnik može sam da kontroliše brzinu kretanja drona. 

A na samom kraju, specijalno povodom značajne godišnjice napravljen je jedinstven grafički univerzum koji je napravljen od limenki, flaša i POS materijala, pa do širokog asortimana digitalnih rješenja širom društvenih i drugih digitalnih platformi, na većini Carlsbergovih tržišta širom svijeta.

Detaljnije vjesti o aktivnostima povodom proslave 170 godina možete pročitati na našoj globalnoj stranici.